10 načina kako da ostavite dobar utisak i skrenete pažnju sa biljkama i cvećem

Ideje za uređenje

Cveće u kancelariji i poslovnom prostoru mnogo govori o vašoj firmi i o vama lično. Malo pažnje i truda doneće rezultate i izdvojiće vas od konkurencije. Jer znate kako kažu: „Sitnice život znače.“

Sa ukusom i merom
  1. Samo jedna odabrana biljka u adekvatnoj saksiji dovoljna je da kaže mnogo o vama

Količina biljaka ne znači da će prostor lepše izgledati. Pretrpano često može da deluje i neuredno. Šta onda mogu pomisliti o vašem načinu rada…

  1. Nemojte da šarenite sa cvećem i rastinjem

Upadljivije je i bolje se primeti veća količina jedne vrste ili boje. Ako želite tri orhideje da stavite na prozor kancelarije, neka budu iste boje. Deluje elegantno i otmeno.

  1. Saksija ili obloga su važni koliko i cveće

I sami znate koliko je važan izbor cipela prilikom večernjeg izlaska. Saksije su upravo takav detalj. Opredelite se za željenu vrstu i boju. Modni trend su pastelne boje koje potpuno odudaraju od nameštaja. Crvene cipele na crnu haljinu, vauuuuu.

Malč kao dekor
  1. Preko supstrata oblutak ili malč

Supstrat u koji je posađena biljka obično ne izgleda lepo. Zato po vrhu možete staviti malč u boji ili oblutak. To će dodatno da istakne biljku i izgledaće uredno.

  1. Birajte biljku srazmernu prostoru gde treba da stoji

Velika saksija i biljka za veliki prostor. Sve mora biti srazmerno, saksija i biljka. Velika saksija, a mala biljka izgledaće poput dva broja veće cipele na nozi. Znate priču o ružnoj devojci koja je ukrala Pepeljugi cipelu…

  1. Biljke treba da stoje na vidnom mestu, u odnosu na mesto gde obično sede gosti

Cveće ispred i iza vrata se retko uočava. Gosti su skoncentrisani na susret i pozdravljanje. Kada se smeste, onda počinju da primećuju stvari u prostoru. Neka bude u njihovom vidokrugu.

  1. Pročitajte nešto o biljci koju gajite

Pomoći će njenom boljem održavanju, a imaćete i temu za razgovor ako vidite da je vašem gostu privukla pažnju. Zapamtite njen naziv, ako je latinski težak, naučite domaći. Uvek postoji neka zanimljivost ili anegdota vezana za vašu biljku.

  1. Svakog ponedeljka pogledajte vaše biljke

To je kao kada prođete pored ogledala i bacite pogled na svoj izgled. Da li ih treba zaliti, osvežiti, okrenuti… Nova radna nedelja je pred vama, treba i cveće da izgleda lepo. Po tome će vas neko proceniti.

  1. Neiscrpna tema za društvene mreže

Slika vašeg cveća sa komentarom koji može asocirati na željene poslovne ili privatne poduhvate uvek će biti dobro primećena. Na primer – “Jutros mi je lavanda baš vesela i ona očekuje goste, mirišeeee”.

  1. Investicija u biljke je deo marketinga i uvek se vrati

Cveće je živo i uvek postoji mogućnost da će da se osuši. To ne treba da vas obeshrabri. Valjda se ne predajete tako lako. Izaberite novu biljku i kreće nova priča…

Cvetni pozdrav!

Autor teksta svojim prepoznatljivim načinom pisanja u svojoj knjizi govori o mnogim temama iz hortiKULture. Praktični i svima razumljivi saveti otvoriće vam vrata u svet biljaka i cveća. To je način razmišljanja, a ne posedovanje velikog broja biljaka. Ako imate vrt, balkon i jedan cvet ovo je knjiga za vas.

“Cvetni pozdrav” je dobrodošlica za sve.

Cveće kao deo marketinga

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *